Persbericht 10 juli 2017

Vierdaagseprogramma Van Ouds compleet met onder meer Formule 1-Racing en kinderkunstwerk

Nijmegen, 10 juli 2017 – Het programma van Café Van Ouds tijdens de Vierdaagsefeesten is met toevoeging van Formule 1-Racing, het Vierdaagse Kunstwerk, borrelarrangementen, de zelftap, een foodtruck en een ambachtelijke ijscokraam compleet. Bij Café Van Ouds is het alle dagen van de Vierdaagsefeesten van 14:30 tot in de late uurtjes één groot feest. Al eerder werden meer dan 30 optredens van live-bands op drie verschillende podia, twee topwetenschappers, de MuziekBingo, Nijmeegs leukste presentator Happy Miel en de Van Ouds Kidsclub bevestigd. 

Sport, spektakel & spel 
Bij Van Ouds houden ze wel van een beetje spektakel. Daarom kun je, in het weekend dat Max Verstappen gaat racen op Silverstone, ook zelf racen in een Formule 1 Playseat op de feestlocatie. Wie zet de snelste tijd neer en mag de hoofdprijs in ontvangst komen nemen? Naast al dat racegeweld is er ook aandacht voor de creatieve geest: de kinderen gaan bij de Van Ouds Kidsclub een Vierdaagse Kunstwerk maken. Elke dag zien bezoekers het letterlijk een stukje groter worden. Ook staat Van Ouds stil bij het EK Voetbal voor Vrouwen dat vanaf 16 juli in Nederland wordt gespeeld met het razend spannende spel ‘Op de stropdas’.

Happen & dranken
Vanzelfsprekend moet er bij een gezellig feestje goed gegeten en gedronken worden. Van Ouds staat bekend om haar grote assortiment speciaalbieren en daar kan ook tijdens de Vierdaagsefeesten volop van genoten worden. Verder kunnen bezoekers via de website van Van Ouds een eigen zelftap reserveren om er op los tappen met vrienden of een borrelarrangement boeken met een eigen tafel en privébediening. Het Zeeuws IJsmeisje is de hele week aanwezig met ambachtelijke ijsjes en hun befaamde ijskoffies. Tenslotte zorgen de gepassioneerde koks van Foodcrib ervoor dat de bezoekers hun buik kunnen vullen met de allerlekkerste happen. Versbereide burgers, smaakvolle hotdogs en sandwiches om van te watertanden.

Voor de vierde keer feest
Inmiddels voor het vierde jaar op rij organiseert Van Ouds op haar prachtig aangeklede feestlocatie in de Augustijnenstraat het mooiste feest van het jaar. Niet de grootste locatie in de stad, maar wel de gezelligste en de meest bijzondere met elk jaar weer veel vernieuwing, spraakmakende live acts en volop entertainment voor jong en oud.

Een impressie van de locatie

Programmering bands en acts Vierdaagse feesten 2017

Kinderprogramma Van Ouds Kidsclub 2017

Borreltafel of eigen taptafel reserveren?

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1970 gehouden wordt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is de derde volle week van juli. Tot 1998 heette het evenement de Zomerfeesten, maar die naam is vervangen door Vierdaagsefeesten om voor de buitenstaanders de link met de wandelmars te vergroten. In de volksmond spreekt men soms nog wel van “de zomerfeesten”.

Tijdens dit evenement treden er in de gehele binnenstad van Nijmegen diverse artiesten op, in zeer uiteenlopende muziekstijlen. Jaarlijks trekken de Nijmeegse Vierdaagsefeesten meer dan 1,4 miljoen bezoekers.

Persbericht 28 juni 2017

Café Van Ouds haalt Nijmeegse topwetenschappers naar Vierdaagsefeesten

Tijdens de ‘Nimweegse Dag’ op zondag 16 juli presenteert Café Van Ouds Nijmegen twee Nijmeegse topwetenschappers van de Radboud Universiteit: Bas Bloem, hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen en René ten Bos, hoogleraar filosofie en vanaf 2017 ‘Denker des Vaderlands’. Beiden zullen op de hen kenmerkende humoristische wijze een interactief openlucht college verzorgen op de Central Stage in de Augustijnenstraat (een van de drie podia bij Van Ouds tijdens de Vierdaagsefeesten). Met de ‘Nimweegse Dag’ geeft Van Ouds de zondag van de feesten een volledig lokale invulling: Nijmeegse bands (o.a. BAB, Bart & Alex en The Drive), de bekende Nijmeegse presentator Happy Miel en dus ook deze twee succesvolle hoogleraren van onze eigen Radbouduniversiteit, waar overigens ook de eigenaren van Cafe Van Ouds allemaal hebben gestudeerd.

Profiel Bas Bloem

Bas Bloem is hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan de Radboud Universiteit en oprichter van Parkinson Centrum Nijmegen (ParC), MijnZorgNet en ParkinsonNet. Hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om de gezondheidszorg te verbeteren. Bloem wil patiënten een actievere rol geven in hun eigen zorg en samenwerking in de gezondheidszorg stimuleren. Participatory health noemt hij het systeem dat hij voor ogen heeft. Om die veranderingen te realiseren startte Bloem met tal van innovaties die hem uiteindelijk de titel Nationale Zorgheld hebben opgeleverd.

De fiets van Bas

Naast zijn actieve participatie in de zorginnovatie werkt Bloem als neuroloog in het Radboudumc en doet hij onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Hij deed de opvallende ontdekking dat sommige Parkinsonpatiënten nog zonder problemen kunnen fietsen, terwijl ze vrijwel niet meer zelfstandig kunnen lopen. Samen met collega Anke Snijders publiceerde Bloem dat resultaat in het wetenschappelijke tijdschrift The New England Journal of Medicine, met bijbehorende filmpjes. Volgens Bloem geven de draaiende pedalen van de fiets als het ware het ‘ritme’ terug aan de patiënt.

Profiel René ten Bos

René ten Bos is filosoof en hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zijn werk kenmerkt zich vaak door zware thema’s die hij vaak met humor en blijmoedigheid benadert. Hij schreef over de verhouding tussen mens en dier, over de ecologische catastrofe die de mensheid heet, over de ondoorzichtige transparantie van water, maar ook over bureaucratie, gestes en tal van andere onderwerpen. Dit voorjaar werd hij uitgeroepen tot Denker des Vaderlands; iets wat hij zelf als een grote eer beschouwt.

Cowboylaarzen en een saaie kloot

Wie Ten Bos (57) ontmoet, denkt niet meteen aan een filosoof. Warrige haren, knalblauw pak, rode stropdas, bijpassende krokodillenleren rode cowboylaarzen. Op het binnenste van zijn armen prijken twee flinke tatoeages. Dwarse denkbeelden heeft hij ook. Betrouwbaarheid ziet hij bijvoorbeeld niet als compliment daar waar het hemzelf betreft. “Dat zou ik helemaal niet zo’n compliment vinden. Dan denk ik alleen maar: God, wat een saaie kloot ben ik.”

Onlangs verscheen zijn boek ‘Dwalen in het Antropoceen’ waarin Ten Bos constateert dat de invloed van de mens op de aarde verre van positief lijkt te zijn. Ten Bos meent dat wij moeten leren ons open te stellen voor andere navigeertechnieken. Zijn nieuwe boek leert ons te dwalen in de vreemde zone tussen mens en natuur.

Wetenschappelijk vuurwerk op de zondagmiddag?

Bloem en Ten Bos beloven er een mooi wetenschappelijk feestje van te gaan maken de 16e. Ze beiden bekend als sprekers die hun colleges opluisteren met sappige anekdotes, spraakmakende praktijkvoorbeelden en een flinke dosis humor. En als de schijn niet bedriegt, hebben ze er ook wel zin in elkaar ’s stevig aan de wetenschappelijke tand te gaan voelen. Flink wat vuurwerk dus wellicht. Niet op de Waalkade, maar gewoon bij Café Van Ouds tijdens de Nimweegse Dag.

De euro’s gaan naar Stichting UAF

En wat wij als organisatoren dan weer fantastisch vinden: Ten Bos en Bloem zien af van een vergoeding voor hun bijdrage en Café Van Ouds doet in plaats daarvan een donatie aan de Stichting UAF die het voor hoogopgeleide vluchtelingen mogelijk maakt zich middels studie en werk maatschappelijk te ontwikkelen.

Ben je erbij?

Ook benieuwd naar de colleges van Bas Bloem en René ten Bos? Kom dan zondagmiddag 16 juli om 16.00 uur naar Café Van Ouds om het allemaal live mee te maken. De roemruchte studentenband BAB zorgt voor de muzikale omlijsting, Café Van Ouds zorgt voor koud bier en een geweldige entourage en presentator Happy Miel praat het allemaal op ludieke wijze aan elkaar.

Datum:           zondag 16 juli 2017

Tijd:                live muziek vanaf 14.30, colleges van 16.00 uur

Locatie:          Café Van Ouds, Augustijnenstraat 33

Toegang:        goede zin en een open geest

Persbericht 1 juni 2017

Overweldigend aantal reacties op bandwedstrijd Vierdaagsfeesten Café van Ouds

Nijmegen, 1 juni 2017

We waren wel wat gewend na de afgelopen jaren, maar dit jaar werden wij zelfs wij verrast door het enorm aantal aanmeldingen voor onze bandwedstrijd in de strijd om een plek op één van de drie podia tijdens de Vierdaagsefeesten bij Café Van Ouds. Het maakt ons trots dat bijna 200 bands graag deel willen uitmaken van wat wij vinden het mooiste feest van het jaar.

Het was en flinke klus om alle demo’s te beluisteren en video’s te bekijken. Maar het is gelukt en uiteindelijk zijn de volgende bands als winnaar uit de bus gekomen:

  • 2nd State
  • Sher
  • The Buzz
  • THUNK!
  • Soul Vamp

Deze geweldige acts ga je dus terugzien op de populaire feestlocatie bij Café Van Ouds in de Augustijnenstraat. Ze zullen daar te vinden zijn naast nog zo’n 30 bands want we pakken weer uit bij Van Ouds met dus drie podia en ruim 30 acts die gaan zorgen voor een continue stroom fantastische live-muziek.

Bij de selectie van de headliners is er gekeken naar veelzijdigheid, originaliteit en de ‘energiefactor’. Bandprogrammeur Willem van den Berg hierover: “Ook dit jaar hebben we doorlopend, van 15.00 tot 00.30, live muziek van hoog niveau. Bij ons geen standaard coverbands. Onze sfeervolle tent en de verrassende acts zullen ook dit jaar het feestgehalte oppompen tot ongekende hoogte.

Wie ga je allemaal tegenkomen? Bart & Alex, The Lucky Dukes en The Charts natuurlijk. En op veler verzoek en na het grote succes van voorgaande jaren zijn ook B.A.B. (Beruchte Achelous Band) en Tchom! weer van de partij. En nog veel, dus houd onze website en aankondigingen in de pers in de gaten.

Grote Karaoke Show

Los van de bandwedstrijd is er overigens nóg een geweldige kans om je muzikale talent te komen tonen bij Cafe van Ouds. Op maandag 17 juli keert na de zeer enthousiaste reacties van afgelopen jaar de Grote Karaoke Show terug. Het concept is eenvoudig, de band speelt de nummers en iedereen met zangtalent spingt het podium op en zingt mee. Wie durft op onze main stage voor een groot publiek zijn kunsten te vertonen?

‘Van Ouds MuziekBingo met Juffrouw Evergreen’

Bingo kennen we allemaal. Maar helemaal nieuw bij de vierdaagsefeesten is de MuziekBingo. De bekende Nijmeegse troubadour Juffrouw Evergreen vervangt getallen door muzieknummers en speelt klassiekers uit de jaren 50 tot actuele hits: het komt allemaal voorbij. Iedereen is welkom voor een verrassend en spannnend potje MuziekBingo: van jong tot oud. En speciaal voor het oudere publiek staan gezellige zitjes klaar met comfortabele stoelen. En uiteraard zijn er – zoals bij elke bingo – leuke prijzen te winnen.

Van Ouds Kidsclub

Van zaterdag 15 juli t/m donderdag 20 juli staat er een professioneel animatieteam klaar met een gevarieerd kinderprogramma voor kids in de leeftijd 2 t/m 14 jaar. Elke dag is er van alles te doen; schminken, spelletjes, springkussen, kunstenaarsproject en ballonwedstrijden. Er wordt zelfs een recordpoging Fidget Spinners gedaan: een minuut lang zoveel mogelijk Fidget spinners tegelijkertijd laten draaien. En dat allemaal op een veilige plek en onder deskundige begeleiding zodat de ouders ondertussen ongestuurd van de muziek en een drankje kunnen genieten

Persbericht 20 april 2017

Nijmegen, 20 april 2017 – Over drie maanden barsten de Nijmeegse Vierdaagsfeesten 2017 los. De voorbereidingen zijn nu al in volle gang. Café van Ouds, gevestigd aan de Augustijnenstraat 33, viert dit jaar voor de vierde keer de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Het speciaalbiercafe bouwt voort op het succes van afgelopen jaren en is wederom op zoek naar bands uit de regio Nijmegen voor het markante overkapte podium in de binnenstad.

De locatie wordt dit jaar wederom groter, en niet zo’n beetje ook! We houden de twee podia van afgelopen jaar en gaan een derde podium introduceren. Mede-eigenaar Annelieke Cooiman: “Uiteraard blijft de nadruk op feest op de avonden liggen, maar ook overdag dit jaar verrassend vermaak! We zoeken elk jaar weer naar vernieuwing en proberen ons op een ludieke wijze te onderscheiden.”

Over de Nijmeegse vierdaagsefeesten

“Jaar na jaar blijkt uit onderzoek van Respons Evenementenmonitor dat de Vierdaagse Nijmegen het grootste vrij toegankelijke evenement is van Nederland! De Vierdaagsefeesten vindt plaats in de binnenstad van Nijmegen en trekt jaarlijks samen met de wandelmarsen 2,35 miljoen bezoekers naar de stad. Tijdens dit evenement, in 2016 van 16 t/m 22 juli, treden meer dan 2750 artiesten op, verspreid over 37 podia. Bezoekers waarderen het evenement gemiddeld met een 8,5. De Vierdaagsefeesten wordt gelijktijdig georganiseerd met de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen die dit jaar van 19 t/m 22 juli plaatsvinden. De 4daagsefeesten vinden alweer voor de 48e keer plaats.

De Vierdaagse 2017 vinden plaats van zaterdag 15 juli t/m vrijdag 21 juli 2017!

Zomerfeesten 2017: nog maar….

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden