Persbericht 1 juni 2017

Overweldigend aantal reacties op bandwedstrijd Vierdaagsfeesten Café van Ouds

Nijmegen, 1 juni 2017

We waren wel wat gewend na de afgelopen jaren, maar dit jaar werden wij zelfs wij verrast door het enorm aantal aanmeldingen voor onze bandwedstrijd in de strijd om een plek op één van de drie podia tijdens de Vierdaagsefeesten bij Café Van Ouds. Het maakt ons trots dat bijna 200 bands graag deel willen uitmaken van wat wij vinden het mooiste feest van het jaar.

Het was en flinke klus om alle demo’s te beluisteren en video’s te bekijken. Maar het is gelukt en uiteindelijk zijn de volgende bands als winnaar uit de bus gekomen:

  • 2nd State
  • Sher
  • The Buzz
  • THUNK!
  • Soul Vamp

Deze geweldige acts ga je dus terugzien op de populaire feestlocatie bij Café Van Ouds in de Augustijnenstraat. Ze zullen daar te vinden zijn naast nog zo’n 30 bands want we pakken weer uit bij Van Ouds met dus drie podia en ruim 30 acts die gaan zorgen voor een continue stroom fantastische live-muziek.

Bij de selectie van de headliners is er gekeken naar veelzijdigheid, originaliteit en de ‘energiefactor’. Bandprogrammeur Willem van den Berg hierover: “Ook dit jaar hebben we doorlopend, van 15.00 tot 00.30, live muziek van hoog niveau. Bij ons geen standaard coverbands. Onze sfeervolle tent en de verrassende acts zullen ook dit jaar het feestgehalte oppompen tot ongekende hoogte.

Wie ga je allemaal tegenkomen? Bart & Alex, The Lucky Dukes en The Charts natuurlijk. En op veler verzoek en na het grote succes van voorgaande jaren zijn ook B.A.B. (Beruchte Achelous Band) en Tchom! weer van de partij. En nog veel, dus houd onze website en aankondigingen in de pers in de gaten.

Grote Karaoke Show

Los van de bandwedstrijd is er overigens nóg een geweldige kans om je muzikale talent te komen tonen bij Cafe van Ouds. Op maandag 17 juli keert na de zeer enthousiaste reacties van afgelopen jaar de Grote Karaoke Show terug. Het concept is eenvoudig, de band speelt de nummers en iedereen met zangtalent spingt het podium op en zingt mee. Wie durft op onze main stage voor een groot publiek zijn kunsten te vertonen?

‘Van Ouds MuziekBingo met Juffrouw Evergreen’

Bingo kennen we allemaal. Maar helemaal nieuw bij de vierdaagsefeesten is de MuziekBingo. De bekende Nijmeegse troubadour Juffrouw Evergreen vervangt getallen door muzieknummers en speelt klassiekers uit de jaren 50 tot actuele hits: het komt allemaal voorbij. Iedereen is welkom voor een verrassend en spannnend potje MuziekBingo: van jong tot oud. En speciaal voor het oudere publiek staan gezellige zitjes klaar met comfortabele stoelen. En uiteraard zijn er – zoals bij elke bingo – leuke prijzen te winnen.

Van Ouds Kidsclub

Van zaterdag 15 juli t/m donderdag 20 juli staat er een professioneel animatieteam klaar met een gevarieerd kinderprogramma voor kids in de leeftijd 2 t/m 14 jaar. Elke dag is er van alles te doen; schminken, spelletjes, springkussen, kunstenaarsproject en ballonwedstrijden. Er wordt zelfs een recordpoging Fidget Spinners gedaan: een minuut lang zoveel mogelijk Fidget spinners tegelijkertijd laten draaien. En dat allemaal op een veilige plek en onder deskundige begeleiding zodat de ouders ondertussen ongestuurd van de muziek en een drankje kunnen genieten

Een impressie van de locatie

Programmering bands en acts Vierdaagse feesten 2017

Kinderprogramma Van Ouds Kidsclub 2017

Borreltafel of eigen taptafel reserveren?

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1970 gehouden wordt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is de derde volle week van juli. Tot 1998 heette het evenement de Zomerfeesten, maar die naam is vervangen door Vierdaagsefeesten om voor de buitenstaanders de link met de wandelmars te vergroten. In de volksmond spreekt men soms nog wel van “de zomerfeesten”.

Tijdens dit evenement treden er in de gehele binnenstad van Nijmegen diverse artiesten op, in zeer uiteenlopende muziekstijlen. Jaarlijks trekken de Nijmeegse Vierdaagsefeesten meer dan 1,4 miljoen bezoekers.

Persbericht 20 april 2017

Nijmegen, 20 april 2017 – Over drie maanden barsten de Nijmeegse Vierdaagsfeesten 2017 los. De voorbereidingen zijn nu al in volle gang. Café van Ouds, gevestigd aan de Augustijnenstraat 33, viert dit jaar voor de vierde keer de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Het speciaalbiercafe bouwt voort op het succes van afgelopen jaren en is wederom op zoek naar bands uit de regio Nijmegen voor het markante overkapte podium in de binnenstad.

De locatie wordt dit jaar wederom groter, en niet zo’n beetje ook! We houden de twee podia van afgelopen jaar en gaan een derde podium introduceren. Mede-eigenaar Annelieke Cooiman: “Uiteraard blijft de nadruk op feest op de avonden liggen, maar ook overdag dit jaar verrassend vermaak! We zoeken elk jaar weer naar vernieuwing en proberen ons op een ludieke wijze te onderscheiden.”

Over de Nijmeegse vierdaagsefeesten

“Jaar na jaar blijkt uit onderzoek van Respons Evenementenmonitor dat de Vierdaagse Nijmegen het grootste vrij toegankelijke evenement is van Nederland! De Vierdaagsefeesten vindt plaats in de binnenstad van Nijmegen en trekt jaarlijks samen met de wandelmarsen 2,35 miljoen bezoekers naar de stad. Tijdens dit evenement, in 2016 van 16 t/m 22 juli, treden meer dan 2750 artiesten op, verspreid over 37 podia. Bezoekers waarderen het evenement gemiddeld met een 8,5. De Vierdaagsefeesten wordt gelijktijdig georganiseerd met de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen die dit jaar van 19 t/m 22 juli plaatsvinden. De 4daagsefeesten vinden alweer voor de 48e keer plaats.

De Vierdaagse 2017 vinden plaats van zaterdag 15 juli t/m vrijdag 21 juli 2017!

Zomerfeesten 2017: nog maar….

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden