De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1970 gehouden wordt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is de derde volle week van juli. Tot 1998 heette het evenement de Zomerfeesten, maar die naam is vervangen door Vierdaagsefeesten om voor de buitenstaanders de link met de wandelmars te vergroten. In de volksmond spreekt men soms nog wel van “de zomerfeesten”.

Tijdens dit evenement treden er in de gehele binnenstad van Nijmegen diverse artiesten op, in zeer uiteenlopende muziekstijlen. Jaarlijks trekken de Nijmeegse Vierdaagsefeesten meer dan 1,4 miljoen bezoekers.

Nijmegen, 20 april 2017 – Over drie maanden barsten de Nijmeegse Vierdaagsfeesten 2017 los. De voorbereidingen zijn nu al in volle gang. Café van Ouds, gevestigd aan de Augustijnenstraat 33, viert dit jaar voor de vierde keer de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Het speciaalbiercafe bouwt voort op het succes van afgelopen jaren en is wederom op zoek naar bands uit de regio Nijmegen voor het markante overkapte podium in de binnenstad.

De locatie wordt dit jaar wederom groter, en niet zo’n beetje ook! We houden de twee podia van afgelopen jaar en gaan een derde podium introduceren. Mede-eigenaar Annelieke Cooiman: “Uiteraard blijft de nadruk op feest op de avonden liggen, maar ook overdag dit jaar verrassend vermaak! We zoeken elk jaar weer naar vernieuwing en proberen ons op een ludieke wijze te onderscheiden.”

Over de Nijmeegse vierdaagsefeesten

“Jaar na jaar blijkt uit onderzoek van Respons Evenementenmonitor dat de Vierdaagse Nijmegen het grootste vrij toegankelijke evenement is van Nederland! De Vierdaagsefeesten vindt plaats in de binnenstad van Nijmegen en trekt jaarlijks samen met de wandelmarsen 2,35 miljoen bezoekers naar de stad. Tijdens dit evenement, in 2016 van 16 t/m 22 juli, treden meer dan 2750 artiesten op, verspreid over 37 podia. Bezoekers waarderen het evenement gemiddeld met een 8,5. De Vierdaagsefeesten wordt gelijktijdig georganiseerd met de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen die dit jaar van 19 t/m 22 juli plaatsvinden. De 4daagsefeesten vinden alweer voor de 48e keer plaats.

De Vierdaagse 2017 vinden plaats van zaterdag 15 juli t/m vrijdag 21 juli 2017!

Café van Ouds op zoek naar bands voor Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2017

Bands uit regio Nijmegen gezocht voor podium in Augustijnenstraat tijdens ‘Zomerfeesten’

Lokale bands gezocht

De afgelopen drie jaar ging Van Ouds ook al op zoek naar lokale toppers en dat heeft geen windeieren gelegd. Onder andere Friends & Music Collective, Red Blend, That’s What She Said, The Thompson Big Band, Pluto 34, Bart&Alex en de B.A.B. (Beruchte Achelous Band) wisten afgelopen jaren een geweldige sfeer neer te zetten. Van Ouds wil ook dit jaar podium bieden aan lokaal talent en is daarom op zoek naar regionale bands die zich tijdens hét evenement van het jaar willen tonen aan het grote publiek. “Coverbands, of bands met eigen werk, dat maakt niet uit zegt Rick Obers, een van de eigenaren van van Ouds. “Als het maar bands zijn die passen in het concept en voldoende energie en enthousiasme meenemen om er een feest van te maken.”

Deelname

De jury kijkt bij de selectie naar veelzijdigheid, originaliteit en de ‘swingfactor’. Bands kunnen zich gratis aanmelden door, voor 8 mei 2017, een email met een biografie en een link naar een demo of video te sturen naar willem@cafevanoudsnijmegen.nl. Geselecteerde bands krijgen in mei 2017 bericht.

Een impressie van de locatie

Zomerfeesten 2017: nog maar….

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden