Bierproeverij

De eerste bieren hebben hun oorsprong rond 4500 jaar voor Chirstus, het is daarmee een van de oudste dranken uit de geschiedenis. Bier was voor het gewone volk in de middeleeuwen de gebruikelijke drank, vandaag de dag is de diversiteit inmens.

Wat maakt een dubbel een dubbel en een tripel een tripel? Smaakt een bier van hoge gisting nu echt anders dan een bier van lage gisting? Hoe moeilijk is het eigenlijk om zelf bier te brouwen?

Onze bierspecialist neemt je in anderhalf uur mee op een smaakvolle reis langs kleine trappisten, schitterende abdijen en moutige blondines. Met het uitgebreide assortiment kunnen we je verrassen, maar als je voorkeur hebt voor enkel seizoensbieren, bieren van de tap of een bijzondere stijl, dan zorgen we daar voor.

Wil je er ook iets lekkers naast, dan zorgen we daar uiteraard voor. Een trappistenkaas past geweldig bij een trappistenbier. Donkere bieren serveren wij graag met een verschillende soorten gedroogde worst. En zo hebben we bij elk bier wel wat lekkers.

Bierproeverij

   • Ontvangst met ‘van Ouds’ bier
   • 4 bieren
   • Bierspecialist
   • Tijdsduur circa 1,5 uur

Hapjes uitbreiding

   • Verschillende kazen van de Wit, onder andere trappistenkaas
   • Verschillende soorten gedroogde worst
   • Gerookte zalm van de Doornik

Kosten Bierproeverij:             € 15,00 per persoon

Hapjes uitbreiding:                 € 5,00 per persoon

Stel je vraag of reserveer:

Twee weken terug een bierproeverij gehad bij Cafe van Ouds Nijmegen. Bierkenner Mariel wist ons met leuke feitjes en weetjes snel mee te nemen door de fascinerende wereld van bier. We hebben gekozen voor het arrangement met happen wat ook een echte aanrader is. We sloten af met chocolade en de OO van Pohjala, echt een hele bijzondere combinatie.

Na de proeverij stonden er gelukkig nog 195 bieren te wachten om geproefd te worden!

Ruben Peters