13. Verbouwing Timelines: Het verhaal achter Cafe van Ouds

Soms mag je best een beetje trots zijn op wat je hebt neergezet. Vanaf half 2017 is Cafe van Ouds simpelweg een goeddraaiend Cafe. In het weekend kun je geen plekje meer vinden en ook door de weeks is het vaak dringen geblazen.

Maar als je dan eerlijk kijkt naar het Cafe, dan laat dat wel te wensen over… Het is te klein. De bar is te klein. Er is te weinig koelruimte boven. Er zijn te weinig taps. De koelcel heeft te weinig capaciteit. De toiletten zijn verouderd. De bovenbewoners moeten door de kroeg heen. Eigenlijk teveel om op te noemen. En dan kun je twee dingen doen. Óf je gaat verhuizen. Óf je gaat drastisch verbouwen. En omdat we zo verknocht zijn aan onze jongensdroom kozen we het tweede. En gewoon omdat het leuk is. Verbouwen, mooi man!

We begonnen met een stuk papier dat al snel gevuld was met al onze dromen. Hoe gekker hoe beter. Een glazen koelcel. Een lift vanuit de keuken naar boven. Een supermooie speciaalbierkelder. En daar dan een proefruimte in. Extra taps. Geen dikke speakers maar een verfijnd en gericht geluid.

En met deze dromen zijn we gaan rekenen en tekenen. En uiteindelijk hebben we het rond gekregen. Bijna alles! De rest moet gewoon even wachten. Wat ooit begon als rood hok met duizenden foute bordjes aan de muur, twee verdwaalde gokkasten en een keuken boven wordt een kroeg uit duizenden. Trots man!