4. Verbouwing Timelines: Het verhaal achter Cafe van Ouds

Een samenvatting van wat we nu eigenlijk gekocht hadden… Vuurrode muren. 849 bordjes aan de muur. Een keuken groter dan de kroeg. Een kelder groter dan een gemiddeld huis. Een paar liter bier. Een oude terrasset. Vijf bacodrinkende vaste gasten.

Uiteraard hadden we een schitterend ondernemingsplan geschreven met werknaam ‘Cafe Canes’, vernoemd naar Canes Latrantes non Mordent, de studentikoze naam van onze vriedengroep. Even terugkijkend…

Februari 2013: “Overnemen van Cafe D’n August in de Augustijnenstraat en deze transformeren in een kwalitatief sterke, nette en gezellige bruine kroeg; een bruine kroeg zoals een bruine kroeg bedoeld is. Een kroeg die het midden vindt tussen een uitgebreid speciaal bier aanbod en het gevoel van een huiskamer. Maar zeker ook een plek waar de spreekwoordelijke voeten zo af en toe van de vloer mogen.

Dat betekende een grote verbouwing, waarbij we in drie weken het rode hok transformeerden naar een bruine kroeg. Erik, onze bedrijfsleider werkte als een paard. Eveliene beheerde de planning en taakverdeling. En wij, Niek, Roy, Ruben, Ruud en Tinus sloopten, zaagden, schilderden en klusten. En op 24 maart stond de grote opening gepland om 15:00 uur. Hoe laat we klaar waren? 14:59:59… Moe maar tevreden. We kunnen beginnen!