7. Keuzes maken en hard werken Timelines: Het verhaal achter Cafe van Ouds

Het eerste jaar verliep veel minder goed dan gehoopt en de analyse was simpel. Het moest simpelweg drukker worden, want kosten besparen zat er simpelweg niet in. En hoe draai je dat dan om? Luisteren. Luisteren naar onze gasten. Luisteren naar experts. Luisteren naar onszelf…

Conclusie van al het geluister was simpel: keuzes maken en hard werken. Wie weet nog dat Cafe van Ouds begon als bruin Café waar je het grootste assortiment wijnen kon vinden? En waar ook nog megaveel distillaten stonden? Gelukkig bijna niemand meer, want de keuze voor speciaalbier haddden we al snel gemaakt.

Wie weet nog dat er geen studentengroepen bij ons zaten? Bijna niemand meer, want nu worden de avonden door de week gevuld met onder andere de gezellige mannen van Priapus en Ferus Ebrius, de dames van Mariken, de fotografen van de Cycloop, de ruiters van Jolly Jumpers en nog velen anderen.

Wat misschien nog wel een belangrijkere en pijnlijke keuze was, was het aanpassen van het interieur. De moeder van Niek had een schitterende wandschildering gemaakt van het panorama van Nijmegen en de Augustijnenkerk van vroeger. Echter besloot de interieurontwerper dat deze weg moest… Het moest warmer!

De grondige metamorfose, de directe aquisitie, het binnenhalen van feestjes, het aanschrijven van studenten, het aanpassen van het assortiment, het veranderen van de marketing, het trainen van het personeel en het onderhandelen met leveranciers betekenden de noodzakelijke kentering. Van Ouds werd langzaam zoals het hoort; gezellig, druk en levensvatbaar.