8. Eerst vierdaagsefeesten Timelines: Het verhaal achter Cafe van Ouds

De vreemdste koopovereenkomst aller tijden is afgesloten door Cafe van Ouds. In februari namen we Cafe d’n August over, maar in juli mocht de oude eigenaar nog wel één keer de vierdaagsefeesten organiseren in de Augustijnenstraat vanuit ons Cafe. Raar maar waar! Zijn we daar achteraf blij mee? Ja, want dat hadden we nooit gered.

Maar hoe begin je het regelen van je allereerste vierdaagse? We hebben ons team versterkt met mannen die kennis van zaken hebben. Willem weet alles van programmering , geluid en feest.  Casper organiseert als de beste en brengt een bak ervaring mee. Ruurd maakt topfoto’s. Merel, beter bekend als Blackbird tegenwoordig, boekte de bands. Mike deed de promotie en communicatie en behoort met Vertigo6, zijn eigen bureau, inmiddels tot de nederlandse top! En wij mannen, wij doen de rest.

Maar dan schrik je wel even van de kosten… Of je even 10.000 euro vergunning drie maanden van tevoren kunt betalen. En dan heb je enkel de mogelijkheid een feestje te geven. Dan nog even wat bandjes (21 stuks), een tentje (is dat écht de huurprijs of kopen we hem dan?), wat marketing (poeh, facebook is wel duur) en aankleding. Want aankleding is belangrijk. En dus kochten we 400 appelkratten, 1000 meter schaaldelen, 4000 schroeven en twee accuschroefboormachines.

Zaterdag, 15:00 uur. Beginnen!

Het voelde enorm spannend, de grootste investering van ons leven. De eerste uren was het niet zo druk en konden we de kinderziektes eruit halen. En toen rond een uur of acht begon het pas echt, de tent liep vol! En voller! En voller!

20:34 uur. BAM!!!! Alle stroom knalde eruit. Geen muziek. Geen licht. Niets…En zo snel als het publiek er was, was de tent ook weer leeg.

De rest van de week was het hard werken en verliep het steeds soepeler. Al bleek het lastig te zijn om niet over de geluidsgrens heen te gaan. Door verkeerde metingen (van ons) hadden we het geluid een dag bijna uit staan… Maar we gingen door en hadden vertrouwen in het concept. Als het dit jaar geen geld oplevert, prima! Wij gaan bouwen aan de gaafste vierdaagselocatie van Nijmegen!