3. Contract tekenen Timelines: Het verhaal achter Cafe van Ouds

Alhoewel de eerste keer hoorden dat Cafe d’n August niet te koop stond, bleef het in ons achterhoofd spoken. Tuurlijk… We zagen dat er praktisch geen omzet behaald werd. We zagen dat de stamgasten niet bij ons pasten. We zagen dat de ruimte wel een likje verf kon gebruiken. Maar toch… Centraal gelegen, niet te klein of te groot, weinig goodwill.

We gingen toch nog maar eens terug voor een koud biertje en een plak leverworst. De lieve dame achter de bar rookte nog een sigaret. Ze babbelde wat met een vaste stamgast. En ze kwam nog even een praatje maken. Na aandringen noteerde ze toch maar het nummer van Tinus…

En toen ging het snel. De zoon van haar bleek eigenaar en toch oren te hebben naar een eventuele verkoop. En na een proces van 1,5 maand contact met hem, een verkoopmakelaar en onderhandelen bleken we er toch uit te kunnen komen. Een aanvaardbare aankoopsom was de deal. Met daarbij een bijzondere clausule… We zouden het Cafe per 1 maart 2013 hebben, maar dan mocht de eigenaar nog wel één keer de vierdaagsefeesten voor eigen rekening doen. Twijfels… Ideaal was het niet, maar toch besloten we te tekenen!