2. D’n August Timelines: Het verhaal achter Cafe van Ouds

Een jongensdroom hebben is niet zo moeilijk, maar hoe koop je in vredesnaam een Cafe? En welke dan? Laten we maar eerst maar eens kijken wat leuk lijkt. Dat betekende een kroegentocht. Met vijf man sterk naar de kroeg, alleen dan niet alleen voor het bier…

Welke selectiecriteria hanteer je dan? We hebben niet teveel geld, dus een succesvolle kroeg overnemen zal niet lukken. We willen de risico’s niet te groot maken, dus een A-locatie gaat ook niet werken. We willen wel een beetje centraal, dus het centrum is een vereiste. En zo gingen we van kroeg naar kroeg, van Cafe naar Cafe en van biertje naar leverworst.

Na een tijd kwamen we bij d’n August. Er zaten drie stamgasten aan tafel, er stond een asbak op én achter de bar, twee gokkasten werden bemand door een gezin waarvan de kinderen toekeken en je had de keuze tussen bier en bier.

Al snel vielen we op; het was rustig in de kroeg en wij behoorden niet bepaald tot de doelgroep. Op de vraag waarom wij hier dan waren antwoordden we dan ook eerlijk: “we zijn aan het kijken welke kroeg we willen kopen”. Al snel was de conclusie dat ‘dit cafe niet te koop staat’. Dat was duidelijk en toch bleven we nog even hangen… Het bier was koud en de leverworst vers.