6. Toch niet zo makkelijk Timelines: Het verhaal achter Cafe van Ouds

Een mooie droom, een flinke verbouwing en een geweldig team… Alle ingrediënten voor een succesvolle kroeg, zo dachten we. De opening was geweldig en de eerste paar weken waren als wittebroodsweken voor een pasgetrouwd stel. Het was gezellig bij van Ouds, onze vrienden en familie kwamen regelmatig een borrel drinken, de voetjes gingen af en toe van de vloer en complimenten waren er genoeg.

Maar nadat we de cijfers van de eerste paar maanden bekeken bleek het allemaal niet zo rooskleurig… Het geld vloog eruit! Zomaar even de notulen van één vergadering: “IJsmachine die spontaan kapot is. Marges die veel te laag liggen. Teveel personeelsuren door te brede openingstijden. Een zonnescherm. Disfunctionele stroom. Aflossing gokkast. Etc.”

En misschien nog wel veel erger, de kroeg zat simpelweg nooit helemaal vol. Ja, op vrijdag en zaterdagavond was het wel gezellig druk. Maar een tafeltje vinden was zelfs op de drukke avonden geen probleem.

Conclusie na een jaar… We hebben altijd gezegd dat we er lol in moeten hebben, maar dat betekent niet dat het een hobby is. Een hobby mag namelijk geld kosten, een bedrijf niet. Maar geld kosten, dat deed het. Het eerste jaar een verlies van dertigduizend euro… Bijstorten dus. AU!